Elevandi välispuuris on nüüd kosk ja katusealune. Järgmisena ehitatakse majale juurde eraldi ruum elevandipulli jaoks ning viimasena tehakse korda maja ise nii külastajate kui ka emaste elevantide jaoks, kirjutab Eesti Päevaleht.

Uues leopardipuuris hakkavad elama Ameerikast tagasitoodav isane ja Berliinist saabuv uus emane amuuri leopard. “Amuuri leopard on minu jaoks väga tähtis loom,” sõnas Tallinna loomaaia direktor Mati Kaal. “Nõukogude ajal olime esimesed, kes neid paljundama hakkasid.” Amuuri leoparde on maailmas järel vaid 50 ringis.

Elevantide ekspositsiooni kõrvale tuleb tulevikus kümnehektariline afrikaanium, kus Kaalu nägemusel hakkavad Aafrika loomad paiknema läbisegi nagu safaril. Leopardi puuri ja afrikaaniumi vahele luuakse tiigriorg.

Lumeleopardi ekspositsiooni valmimist toetavad osaliselt sakslased, kes on korraldanud selle ehituslikuks teostamiseks heategevuslikke kontserte. Saksa loomaaiaehitistega tegelev firma tegi Tallinna loomaaiale kingituseks lumeleopardi ekspositsiooni projekti.

Paksunahaliste ja leopardide välisekspositsioonid läksid kokku maksma 13 miljoni krooni ringis.