Edela-Saksamaal Karlsruhes hukkus möödunud laupäeval loomaaias puhkenud tulekahjus 26 looma, teiste seas mitu kitse, lammast ja üks laama. Esialgsetel andmetel ületab varaline kahju sadu tuhandeid eurosid.

Kurva sündmuse taustal uurib reformierakondlane ja linnavolikogu liige Mart Aare, mis põhjusel on Tallinna loomaaed kindlustamata ning teeb tänasel volikogu istungil vastava arupärimise linnapea Edgar Savisaarele.

Varem on Aare esitanud arupärimise abilinnapea Eha Võrgule, kes vastas, et “kõigi linna kasutuses olevate hoonete kindlustamine oleks kulukas ja ebamõistlik.”

2007 aastal põles maani maha loomaaia kitsemaja ning kahju suurus 1,3 miljonit krooni. Maja taastati maksumaksjate raha eest, hoone oli kindlustamata.

“Abilinnapea jutt on vastutustundetu ja ebaloogiline ning põhjendused, mis puudutavad kindlustamisest loobumist on demagoogilised ja linnarahva jaoks ohtlikud,” sõnas Aare.

Isegi majandusraskustes vaevleva Riia loomaaed on kindlustatud 5000 euro eest (78 230 krooni) ning varasematel aastatel ulatus kindlustussumma 8000-9000 euroni (kuni 140 814 kroonini).