Riigimetsa majandamise keskuse (RMK) töötajad asusid seni teadmata päritolu vorsti hunnikuid koristama eelmisel neljapäeval, kuid kuna ilmselt juba aprilli alguses metsa viidud vorsti kogus oli liiga suur, jäid tööd saabunud pühade tõttu katki, et uue nädala alguses jätkuda, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Esmaspäevaks oli mul sinna tööde jätkamiseks kohale tellitud auto ja traktor, kuid kohale jõudes selgus — ma ei tea, kas kurb või rõõmustav — fakt, et keegi oli kottidesse pandud kui ka ülejäänud vorsti ära viinud,” kirjeldas niigi ebahariliku sündmuse kurioosset jätku RMK Ida-Virumaa metskonna metsaülem Alar Süda. “Kõhutunne ütleb, et platsi tegid puhtaks needsamad, kes selle vorsti sinna tõid. Ilmselt hakkas neil südametunnistus piinama.”

Arvestades, et metsa all ja kraavis oli pea kolm tonni vorstiviile, pidid tundmatud koristajad selle kokku kogumisega ja autole laadimisega kurja vaeva nägema.

Keskkonnainspektsioon alustas eelmisel nädalal metsa reostajate välja selgitamiseks menetlust, kuid seni pole vorsti päritolu kohta midagi teada. Inspektsiooni avalike suhete nõunik leili Tuul märkis, et vorsti kadumine nende uurimist ei sega, sest sündmuskoha vaatlus oli enne seda ära tehtud. Alar Süda lisas aga kartuse, et kurikuulus vorstilaadung võib peagi kusagil mujal välja ilmuda.