"Mult nõutakse 35 000 eurot, mustalt kilekotis. Ja öeldi, et kui ma eile kella kolmeks seda ära ei too, siis avalikustame," ütles Pai nördinult.

Pai sõnul teadis ta, et tegu oli hoopis Fred Jüssi autoriõigusega salvestistega. "Mina olen teinud kõik korrektselt, olen pöördunud lindistaja Fred Jüssi poole, saanud selle õiguse, siis on Jüssi selle õiguse omamist tõestanud," ütles Pai Delfile. "Ma arvasin, et Fred Jüssi on õige omanik ja ta ise arvas ka seda," lisas ta.

Samuti ei olevat Vinkel veel kuidagi tõendanud, et salvestised just talle kuuluvad. "Väga segane lugu on selle salvestusega. Ta peaks korrektselt tõestama oma autorlust ja siis me peaksime arutlema, kuidas nii juhtus," rääkis Pai. Tema sõnul ei ole ta Vinkeli plaati tiražeerinud, vaid tema omaks osutusid lihtsalt kaks linnulaulu - ööbiku ja kuldnoka oma. "See on nagu tsiteerimine raamatust. Kas kaheksa minuti linnulaulu hind on ikka 540 000 Eesti krooni, see on küsitavus," leidis ta.

Linnapea nõuniku hinnangul on tegu valimiste-eelse laimuga. "Kuna pühapäeval on valimised, on eesmärgiks mu mainet võimalikult palju kahjustada. Kui küsisin, et kust ma selle raha peaksin võtma, vastati, et vaadake, milliseid pidusid te siin korraldate!" kirjeldas ta. "Ma ütlesin: kullakesed, erakond, Tallinna linnavalitsus ja isiklik raha - need on täiesti erinevad asjad," ütles Pai.

Pai ütles, et andis äsja Põhja prefektuuri avalduse kriminaalasja algatamiseks väljapressimise tunnustel.

Ivar Vinkel ei soovinud juhtumit kommenteerida.