"Nimetan Harry Heina piirivalve juhiks, kuna tahan, et riigiametites hakkaks ka faktiliselt kehtima see rotatsioon, millest pidevalt räägitud on," ütles siseminister.

Looduse sõnul on Heinal suuri teeneid paramilitaarsete struktuuride ülesehitamisel ning hädavajalik sõjaväelise juhtimise kogemus.

Harry Hein viibib kuni aasta lõpuni Ungaris NATO kursustel. Senini täidab piirivalveameti peadirektori kohuseid piirvalve staabiülem Are Evisalu.

Päästeameti uue juhi ametisse nimetamine otsustakse detsembris, kui Hein naaseb õppustelt. Seni täidavad päästeameti juhi kohuseid Heina asetäitajad Ain Karafin ning praegu puhkusel viibiv Mati Raidma.

Piirivalveameti senise juhi kontradmiral Tarmo Kõutsi nimetas riigikogu neljapäeval kaitseväe juhatajaks.

Harry Hein on sündinud 1945. aasta 22.veebruaril Valgas. Ta lõpetas 1982. aastal Frunze-nimelise sõjaväe akadeemia üldvägede ja staapide operatiiv-taktikalise juhtimise erialal ning 1967. aastal Leningradi kõrgema sõjakooli.

Aastatel 1967-1989 teenis Harry Hein Kaug-Ida sõjaväeringkonnas rühmaülema, rooduülema, pataljoni staabiülema, pataljoni ülema, polgu staabiülema, polguülema ning diviisi staabiülema kohal. Aastatel 1989-1991 oli ta ENSV tsiviilkaitse staabi ülem.

Alates 1991. aasta 30. oktoobrist on ta päästeamti peadirektor.

Hein on abielus ja tal on kaks last.