Justiistministeeriumi avalike suhete talituse juhataja Katrin Lunt selgitas Delfile, et kuna isik hoiab tahtlikult kõrvale jõustunud kohtuotsuse täitmisest, siis on ka kohtuotsuse täitmise tähtaeg ehk siis aegumine peatunud.

London Westminster Magistrates Court rahuldas tänavu 4. juunil Eesti justiitsministeeriumi palve anda Galojan Eestile välja. Galojan saab Londoni kohtu loovutusotsuse ka vaidlustada, aega selleks on tal reedeni.

Kui Galojan otsust ei vaidlusta, antakse ta Eestile üle kümne päeva jooksul. Põgenemisürituse korral ta arreteeritakse, kinnitati Delfile Westminsteri kohtust.

Eesti kohus mõistis Galojanile 2011. aasta mais ühe aasta ja 10 kuu pikkuse vangistuse, millest tal tuleb vanglas ära kanda viis kuud.

Pärast kohtuotsuse jõustumist ei ilmunud Galojan aga vanglasse karistust kandma, vaid põgenes Suurbritanniasse, väites põhjenduseks, et teda kiusatakse Eestis taga.

Galojani süüdistati ligi 60 000 euro omastamise ja võltsitud dokumendi kasutamise eest ajal, mil ta oli MTÜ Eesti Euroopa Liikumise juht.

Ühendkuningriigis on Galojanil teatud liikumispiirangud, näiteks on tal keelatud maalt lahkuda ja ta on kohustatud perioodiliselt end politseis näitamas käima.