Väljak on tuntud iga-aastaste omanäoliste jõuluvalguse installatsioonide poolest. Eestlaste valmistatud kuusk köitis brittide tähelepanu ülemaailmsel jõulumessil Frankfurdis erilise looduslähedase disainiga.

"Päris puuga sarnane kuusk hakkas klientidele silma oma õnnestunud vormi ja erilise tehnoloogia poolest," rääkis kuuse disaininud Kristiina Karjus. "Tahtsime tuua looduslikku tunnetust linnaruumi ja inspiratsiooni allikaks sai sügavas Põhjamaa metsas kargelt helkiv härmatisega kaetud majesteetlik kuusk. Kuigi puu on kokku pandud 2D moodulitest, tekitab see täiusliku 3D efekti,“ kirjeldas ta.

Adam BDs toodetud jõulumets Londonis Canary Wharfis

Sarnased kuused ehivad ka Londoni tuntud ärilinnaosa Canary Wharfi, kus 22 puust moodustub jõulumets. Metsa panevad elama virmaliste peegeldust meenutavad värvilised valgusvood. Eestlaste valmistatud jõuluinstallatsioon jääb keskseks kaunistuseks ka jaanuarikuus seal peetaval populaarsel valgusfestivalil.

„Kuulsaid jõulupuid oleme ka varem ehtinud, näiteks kaunistasime mõned aastad tagasi Peterburi tähtsaima jõulupuu,“ ütles Adam BD juht Ivari Roosileht.

Mitmed Eesti avaliku ruumi jõulukaunistuste lahendused on toodetud Adam BDs ja sama kuuse väiksemaid versioone võib näha näiteks Stockmanni kaubamaja fassaadil Tallinnas ja ka mujal.

Roosilehe sõnul oli nende käesoleva aasta suurprojektiks nii Eesti, Läti kui Leedu iseseisvuse 100. aastapäeva tähistamiseks loodud mahukad valgusinstallatsioonid. Samuti on ettevõtte töö LED-lampidega kujundatud Vabaduse väljaku valguspostid ja büroohoone fassaad Tallinnas Vabaduse puiesteel.

Adam BD on tegutsenud juba 18 aastat ja ettevõttel on 4000 ruutmeetrine tootmishoone Märjamaal. Adam BD toodangut ostetakse nii Balti riikides, Skandinaaviamaades, nii Ida- kui Lääne-Euroopas, Dubais, Uus-Meremaal kui mujal.