Loksa Gümnaasium aga Harju maavanema arvamuse kohaselt allesjäävate gümnaasiumite hulka ei kuulu. Seega tekkis Loksa hariduseluga seotud kollektiividel ja Loksa kandis elavatel inimestel seoses Harju maavanema Ülle Rajasalu selliste selgete väljaütlemiste ja pressiteadetega mitmeid küsimusi.

„Milline töögrupp ja kuidas tegeles koolireformi küsimustega 2010. aastal, kui Harjumaa koolivõrgu korrastamise töörühm moodustati maavanema korraldusega alles selle aasta märtsis? Kes kuuluvad töörühma, otsustamaks hariduselu tuleviku üle Harju maakonnas? Millised kriteeriumid on Harjumaa koolide gümnaasiumiosa säilimise aluseks?" küsivad allakirjutanud muuhulgas oma pöördumises.

Pöördujatele on ebaselge ka see, kellega on Harjumaa koolide reformimist arutatud ning millise pädevuse piires teatas maavanem Rajasalu meediale arutelust, kui vastuvõetud otsusest.

Pöördumisele on lisaks ligi viiesaja Loksa Gümnaasiumi lapsevanema, vilistlase, õpetaja ja õpilase alla kirjutanud ka Loksa linnapea Värner Lootsmann, Loksa linnvolikogu esimees Rein Heina, Loksa Gümnaasiumi hoolekogu esimees Lauri Metus, Loksa Gümnaasiumi direktor Õnnela Tedrekin, Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Loksa Püha Neitsi Maarja koguduse diakon Ahti Udam, Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu kiriku Loksa Kroonlinna Püha Joanni koguduse preester Aleksandr Galiakberov ning Loksa Gümnaasiumi õpilasesinduse esimees Diana Nooska.

Loksa Gümnaasiumi toetuseks koguti ka hulgaliselt allkirju, mis samuti ministrile edastati.

Pöördumine ministri poole edastati ka Harju Maavalitsusele ja Harju Omavalitsuste Liidule.