Hindamiskomisjon, kuhu kuulusid kultuuriministeeriumi, MISA, sihtasutuse Innove ja Teeme Ära sihtasutuse esindajad, otsustas anda arenduspreemia Eesti õigeusu kultuuripärandi tutvustamise eest Vene Kultuuriseltside Assotsiatsioonile Ruthenia, vähemusrahvuste kultuuritraditsioonide tutvustamise eest Ida-Virumaa Integratsioonikeskusele, rahvuskultuuride festivali korraldamise eest Eesti Vene Kultuurikojale ja integratsiooniklassi avamise eest Tallinna Täiskasvanute Gümnaasiumile, teatas kultuuriministeerium.

Meediapreemia saajateks on Balti Video OÜ, kultuuriajakiri Plug ja ajakirjanik Roman Vikulov. Lisaks tunnustatakse seitset arendus- ja meediapreemia kandidaati tänukirjaga.

Kultuuriministeeriumi kultuurilise mitmekesisuse asekantsler Anne-Ly Reimaa sõnul osales tänavusel konkursil mitmeid tasavägiseid projekte. „Tunnustuse pälvisid eelkõige need projektid, mis paistsid silma uuenduslikkuse ja mitmekülgsuse poolest. Eriti tahan esile tõsta lõimumisalaseid meediaprojekte, mis olid tänavu ühtlaselt kõrge tasemega. See oli ka põhjus, miks konkursikomisjon otsustas anda välja algselt kavas olnud kahe meediapreemia asemel kolm tunnustust,“ ütles Reimaa. Kokku laekus preemiakonkursile 21 taotlust.

Arendus- ja meediapreemiad on avalikud preemiad, mille eesmärk on väärtustada lõimumisvaldkonna arendamist, sh innovaatilist ja mitmekülgset lähenemist erinevatest rahvustest inimeste koostöötegevustesse kaasamisel ning lõimumisprotsessi kajastamist meedias.

Lõimumisvaldkonna arenduspreemiaid antakse välja alates 1999. aastast ja meediapreemiaid 2009. aastast. Arendus- ja meediapreemiate väljaandmist rahastatakse kultuuriministeeriumi kaudu riigieelarvest.