Samal ööl on sisse visatud ka kultuurimaja riidehoiu seitse akent. Politsei usub, et tegu on eri noortekampade tööga, kirjutab Nädaline.

Pahategijad olid roninud kõigepealt Vesiroosi gümnaasiumi vahekatusele ning sealt edasi kaheksa meetri kõrgusele katusele, kus neile jäid ette ventilatsioonitorud, mille korstnad lahti kisti. Ventilatsioonishahtidelt ära kangutatud korstnad olid loobitud maja ette trepile ning hoone kõrvale mändide vahele. Kooli majandusjuhataja Raivo Rebane lükkas ümber kahtlused, nagu oleks lõhkujad püüdnud torude kaudu koolimajja tungida.

”Ma arvan, et nad on lihtsalt torude kallal jõudu proovinud, sest mööda neid shahte ei saa majja sissegi.”

Võimla akendest oli lõhutud 9 m2, rahaliselt ei osanud Rebane tehtud kahju veel hinnata. “Selle parandustöö maht polegi iseenesest suur, aga suur on lisakulu nende tööde läbiviimiseks, mis tegelikult ju meile mitte midagi ei anna,” sõnas majandusjuhataja. Katusel olid ka tühjad kange alkoholi pudelid.

“Noortekambad istuvad kooli trepil katuse all, seal on neil vihma ajalgi hea kuiv ja kodune olla, joovad ja pärast loobivad pudelid katusele. Koolis pole ööpäevaringset valvet, sest meil pole selliseid summasid paraku välja käia. See on kahjuks igasuvine probleem, et mingil hetkel koolimaja vandaalide tegevuse tõttu kannatab, kätte pole veel kedagi saadud. Eelmisel aastal visati samamoodi võimla aknaklaasid puruks, siis ulatus ainuüksi uue klaasi maksumus 5000 kroonini, pluss tööraha,” kommenteeris Rebane.

Noortekambad kogunevad Vesiroosi juurde igal õhtul. “Piirkonda kontrollib ka politseipatrull, aga küllap see patrullimise aeg ei kattu siis ajaga, mil siin vandaalid tegutsevad,” lisas Rebane.