Meediale saadetud avalikus kirjas väljendavad logopeedid ja eripedagoogid muret Tallinnas kujunenud eelarve seisu üle ja märgivad, et meedias avaldatud Tallinna koolijuhtide hinnangul on nimetatud teenused õpilastele väga vajalikud ja tõhusad. "Tugiteenuste rakendamine on parandanud paljude õpilaste õppeedukust ning taganud võimetekohase õpijõudluse."

Kirjas seisab, et mitmesuguste erialaspetsialistide koolitöösse kaasamine on olnud pikaajaline protsess ning Tallinnas on see kulgenud paremini kui teistes omavalitsustes, kus logopeedidest ja eripedagoogidest tuntakse endiselt suurt puudust. Seega on Tallinna õpilastele seni loodud tugiteenuste kättesaadavuse näol võimalused, mille tähtsust on raske ülehinnata.

"Toetame Tallinna koolijuhtide ettepanekut mitte lõpetada hariduslike erivajadustega lastele tugiteenuste osutamist. Avaldame lootust, et linna eelarvekärpe pärast ei pea meie järeltuleva põlve haridus puudulikuks jääma," seisab meediale saadetud avalikus kirjas.

„Pikapäevarühmad, logopeedid, psühholoogid, abiõpetajad, hu­vi­ringid kooli juures — kõigile neile mõeldud summad on nullis,” kirjeldas Tallinna koolijuhtide ühenduse juhatuse esimees Rita Rumm Eesti Päevaleht Online vahendusel pilti, mis Tallinna koolidele uues eelarvekavas te­rendab.

Alternatiivina on koolijuhid välja pakkunud tugiteenuste säilitamist koolilõunate arvelt, kuid eile teatas Tallinna linnapea Edgar Savisaar, et nii koolilõunad kui ka tugiteenused ei kao kuhugi.