Täna registreeriti riigikogus traditsioonilise perekonna kaitse toetusrühm, kuhu veel eelmisel nädalal tahtis astuda ligi kakskümmend eri fraktsioonide liiget, täna aga viidi rühma loomine lõpule seitsme liikmega, kõik EKREst.

Eelmisel nädalal saatis EKRE fraktsiooni juht Martin Helme riigikogulastele kirja, kus kutsus tänaseks kokku pereväärtuste kaitserühma asutamise.

Sotsiaaldemokraatide fraktsiooni liige Jaanus Marrandi vastas kirjaga kõigile riigikogulastele, öeldes et niisugusel ajal moel grupi moodustamine ei ole vastuvõetav.

"1. Seda ei peaks tegema ajal, kui grupiga liitumine on raskendatud. Kõik ei ela Tallinnas ja just riigikogu liikme töökohustused ei võimalda sel ajal sinna sõita.
2. Seda ei tohiks teha mingi ühe fraktsiooni ruumes.
3. Grupi tegevuse eesmärkide sõnastamine peaks ikka olema terve grupi asi.
4. Seadusandlike initsiatiivide jaoks on teised ja riigikogu liikmetel peaaegu piiramatult käes olevad võimalused.
5. Kokkuvõtvalt tundub, et kolleeg Martin Helme ei ole päris täpselt aru saanud parlamenditöö olemusest," kirjutas Marrandi.

Vastukaja tuli mitmelt riigikogulaselt, kui rühma asutamist täna see siiski ei peatanud.

Marrandi ütles Delfile, et tal küll endal puudub huvi rühmaga liituda, kuid tema meelest on põhimõtteliselt vale kutsuda kokku rühma loomine ajal, mil paljud parlamendi liikmed pole Tallinnas. "Grupi loomine peaks olema kõigile kättesaadav. Vastuvõetamatu on ka selle moodustamine ühe fraktsiooni ruumides."

EKRE teatel oli täna kella kümneks kõik riigikogu liikmed kutsutud traditsioonilise perekonna kaitseks loodava toetusgrupi asutamist lõpule viima ja kohale tuli 7 inimest, kõik Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsiooni liikmed.