Nädalavahetusel arstidele saadetud kirjas tõi arstide liidu peasekretär Katrin Rehemaa välja ka kuus punkti, kuidas täpselt on valitsus kasutanud Mohawk Valley valemi punkte arstide streigi mahasurumiseks. Rehemaa viitas kirja ajendina Priit Hõbemägile, kes laupäeses Keskpäevatunnis ütles, et valitsus on streikijate diskrediteerimiseks valemi üheksast punktist kasutanud juba seitset.

Alljärgnevalt ülevaade Rehemaa kirjast.

Esimene valemi osa

Kui esitatakse streigiähvardus, nimetage ametiühinguliidreid „agitaatoriteks“, et neid avalikkuse ja ka ametiühingullikmete silmis diskrediteerida. Viige läbi uuringuid ametiühingu tugevuse määratlemiseks ja ka selleks, et saaksite näidata streikivaid töötajaid kui mitteolulist vähemust. Avaldage majanduslikku survet, ähvardades avada ettevõte uues kohas ning kaasata pankureid, kinnisvaraomanikke ja ärimehi „Kodanike Komiteedesse“.

Kohaldatud arstide streigile

Laimake arstide liidu juhti, väitke, et streigi põhjus on tema isiklik viha sotsiaalministri vastu, süüdistage teda igal võimalikul ja võimatul juhul valetamises, ise valetage nagu jaksate.

Teostus

Avaldatud valed: Siim Kallase ründav artikkel Päevalehes, Krister Kivi lugu Ekspressis, mille peamiseks allikaks agentuur "Naised Saunas Rääkisid", Jürgen Ligi solvav sõnavõtt riigikogus, Ligi ja Ansipi valed valitsuse pressikonverentsil.

Teine valemi osa

Rõhutage „seaduse ja korra“ olulisust, ärgitades kogukonda võitlema kujuteldava vägivalla vastu ja unustama, et töötajatel on teiste kogukonna liikmetega ühesugused õigused.

Kohaldatud arstide streigile

Teatage, et streigi tõttu hakkavad surema patsiendid, arstide streik on ebaeetiline, "tõeline" arst ei streigi, arst peab haigeid ravima kutsumusest ja missioonitundest ja palganõue on kohatu.

Teostus

Täidetud ja jätkatakse, kaasatud kõik ustavad ajakirjanikud-õukonnalaulikud ja kommunikatsioonigurud: Mikk Salu, Alo Raun, Ivo Rull, Priit Hõbemägi, Janek Mägi, Anvar Samost.

Kolmas valemi osa

Korraldage rahvakogunemisi, et suunata avalikku arvamust streikijate vastu ja tugevdada Kodanike Komitee mõju.

Kohaldatud arstide streigile

Paisake ajakirjandusse kõikvõimalikke "fakte" arstide ülisuure palga ja mõõdutundetu ahnuse kohta.

Teostus

Pevkur AK-s: arstide palk on 1800 eurot, Ansip raadios: arstid teenivad üle 3000 euro, Mikk Salu PM: arsti sissetulek 7500 eurot

Neljas valemi osa

Looge streikijate hirmutamiseks ja psühholoogilise mõju avaldamiseks suuri politseiüksuseid. Kasutage nii kohalikke kui riiklikke politseijõude ning ka vabatahtlikke ja riiklikke süüdistajaid.

Kohaldatud arstide streigile

Teatage, et streik on ebaseaduslik, ähvardage arstid ja nende juhid kohtusse kaevata, streigist põhjustatud kahjud sisse nõuda, töölepingud rikkumise tõttu lõpetada.

Teostus

Pärnal ja Kriisil ülesanne täidetud.

Viies valemi osa

Veenge streikijaid, et nende nõudmiste täitmine on võimatu ning looge „tagasi tööle“ liikumisi, mis koosnevad tööandja poolt salaja kokku aetud nn lojaalsetest töötajatest.

Kohaldatud arstide streigile

Korrutage kogu aeg: riigil raha ei ole, samal ajal andke haigekassast lisaraha erakliinikutele ja suunake patsiendid sinna, avaldage andmeid, et streigivad ainult üksikud arstid, samuti ei streigi õed.

Teostus

Tehtud ja tegemisel, projektijuht Jürgen Ligi, kaasatud Andrus Ansip, Hanno Pevkur, Tanel Ross.

Kuues valemi osa

Olles kogunud piisava hulga avaldusi, määrake kindlaks asutuse taasavamise kuupäev, näidates, et selle kuupäeva määramist nõuavad „lojaalsete töötajate“ grupid.

Kohaldatud arstide streigile

Teatage, et Medicum, Fertilitas ja Rapla haigla teevad ära töö, mis suurtes haiglates streigi ajal tegemata jääb.

Teostus

Pevkuri juhtimisel koostöös Medicumi ja Fertilitase juhtkonnaga teostamisel.

Mohawk Valley valemi osad, mida pole veel teostatud

Korraldage uhke taasavamine piduliku ukseavamistseremooniaga ja hulga relvastatud politseijõudude kaitse all sisse marssivate töötajatega, et tõsta taasavamise tähtsust ja suurendada selle demoraliseerivat efekti.

Suruge streigitahet alla pideva jõunäitamisega. Vajadusel kujundage sõjalaagri sarnane keskkond ja eraldage streikiv asutus ülejäänud maailmast barrikaadidega.

Edastage avalikkusele teateid sellest, kuidas asutus töötab täisfunktsionaalselt ning streikijad moodustavad vaid tühise vähemuse, kes üritavad takistada teiste inimeste õigust töötada.