Mandaadid jagunesid järgmiselt:

valimisringkond nr 1 (Tallinna Haabersti, Põhja-Tallinna ja Kristiine linnaosa) – 9 mandaati;

valimisringkond nr 2 (Tallinna Kesklinna, Lasnamäe ja Pirita linnaosa) – 12 mandaati;

valimisringkond nr 3 (Tallinna Mustamäe ja Nõmme linnaosa) – 8 mandaati;

valimisringkond nr 4 (Harju- ja Raplamaa) – 14 mandaati;

valimisringkond nr 5 ( Hiiu-, Lääne- ja Saaremaa) – 6 mandaati;

valimisringkond nr 6 (Lääne-Virumaa) – 5 mandaati;

valimisringkond nr 7 (Ida-Virumaa) – 7 mandaati;

valimisringkond nr 8 (Järva- ja Viljandimaa) – 7 mandaati;

valimisringkond nr 9 (Jõgeva- ja Tartumaa) – 8 mandaati;

valimisringkond nr 10 (Tartu linn) – 8 mandaati;

valimisringkond nr 11 (Võru-, Valga- ja Põlvamaa) – 9 mandaati;

valimisringkond nr 12 (Pärnumaa) – 8 mandaati.

Mandaatide jaotamise aluseks on hääleõiguslike kodanike arv valimiste väljakuulutamise kuu esimese kuupäeva, s.t 1. novembri seisuga.

„Võrreldes möödunud valimistega on ühe mandaadi kaotanud Ida-Virumaa valimisringkond ning Järva- ja Viljandimaa valimisringkond, juurde on ühe koha saanud Tallinna Kesklinna, Lasnamäe ja Pirita linnaosa valimisringkond ning Jõgeva- ja Tartumaa valimisringkond,“ sõnas valimiskomisjoni esimees Alo Heinsalu. „Mandaatide arvu muutumine on tingitud valijate arvu muutusest nimetatud ringkondades võrreldes eelmiste valimistega 2011. aastal,“ lisas ta.

Seadusest tulenevalt algab homsest, päev pärast mandaatide jaotamist, kandidaatide registreerimiseks esitamine, mis kestab 15. jaanuarini. Vabariigi Valimiskomisjon võtab registreerimisdokumente vastu aadressil Tallinn, Toompea 1 igal tööpäeval kella 10 – 16-ni, riigipühade eelsetel päevadel kella 10-14-ni. Dokumente võetakse vastu kohapeal, kuid neid saab saata ka digiallkirjastatult VVK aadressile info@vvk.ee.

Enne registreerimist peab erakond või üksikkandidaat kandma Rahandusministeeriumi arvele kautsjonisumma, mis eelolevatel valimistel on 355 eurot iga kandidaadi kohta.

„Tuletan meelde sedagi, et riigikogu valimise seadus nõuab, et erakonna nimekirjas võib kandideerida ainult selle erakonna liige või erakondliku kuuluvuseta kandidaat. Ühe erakonna liikme kandideerimine mõne teise erakonna nimekirjas ei ole lubatud," lausus Heinsalu.

Riigikogu valimised toimuvad 1. märtsil 2015. Eelhääletamine ja e-hääletamine algab 19. veebruaril.