Eilses uudisloos on kirjas: "Hääleandja projektijuht Postimehes Aarne Seppel eitas koostööd ühiskonnauuringute instituudiga. Küll aga teeb instituudiga koostööd Postimehe koostööpartner, Tartu ülikooli Skytte instituudi teadur, politoloog Martin Mölder. Hääleandja jaoks kasutas ta ühiskonnauuringute instituudi tellitud ja Turu-uuringute AS-i viimase kolme aasta jooksul korraldatud väärtushinnangute uuringuid ning samuti Hääleandja jaoks välja valitud küsimuste kohta hiljuti tehtud uuringut."

Allpool kiri, mis on saadetud parlamenti pürgivatele poliitikutele.

Hea riigikogu kandidaat

Valimistel peavad valijad paljude teiste kandidaatide seast üles leidma just Teid!

Postimees koostöös Tartu Ülikooli politoloog Martin Mölderiga pani kokku veebirakenduse «Hääleandja». See on valijakompass, mis puudutab Eesti ühiskonnas ja poliitikas olulisi väärtusi ja põhimõttelisi poliitilisi küsimusi.

Nende kaudu aitab see riigikogu valimistel kandideerijatel ja nende võimalikel valijatel üksteist leida. Selleks palume teil täita allolev küsimustik. Selle täidavad hiljem ka valijad ning Teie vastuste põhjal soovitatakse neile nende poliitiliste eelistustega enim kokku sobivaid kandidaate, kelle poolt oma ringkonnas hääletada.

/link küsitlusele/

Ära saada oma linki edasi, see on iga kandidaadi jaoks ainulaadne. Ükski teine kandidaat Teie konkreetseid vastuseid ei näe ning neid ei avalikustata. Valijatest rakenduse kasutajad näevad üksnes enda ja Teie seisukohtade üldist kokkulangemise määra ja paiknemist poliitilisel maastikul.

Juba korra vastatud küsimusi enam parandada ei saa. Probleemide ja küsimuste korral palun võtke ühendust Aarne Seppeliga (aarne.seppel@postimees.ee)

Ankeedi täitmise tähtaeg on 25. jaanuar ning valijate jaoks hakkab rakendus tööle kuu aega enne valimispäeva..
________________________________________
Parimate soovidega
Ühiskonnauuringute instituut
Postimees