Riigikogu stenogrammist on näha, et kell 10 alanud istungile registreeris end kohale 59 ja puudus 42 riigikogu saadikut. Hiljem veel osad saadikud lahkusid, kuid mõni tuli ka juurde.

IRLi fraktsioonist puudusid arutelu algusest Annely Akkermann, Toomas Tõniste, Margus Tsahkna, Kaia Iva, Marko Mihkelson, Ken-Marti Vaher, Juhan Parts, Helir-Valdor Seeder ja Jaak Aaviksoo. "Margus Tsahkna puudumine on pooltõde, sest Tsahkna ei osalenud vaid kohaloleku kontrollil arutelu alguses, aidates sellel hetkel puudega inimesi külaliste rõdule," ütles IRLi pressiesindaja Kaido Kukk. "Arutelul ta osales ja pidas selle raames ka kõne."

Reformierakonna fraktsioonist Meelis Mälberg, Valdo Randpere, Igor Gräzin, Laine Randjärv, Jaanus Tamkivi, Kalle Palling, Peet Aru, Imre Sooäär, Aare Heinvee, Tiina Lokk-Tramberg, Rein Lang ja Jürgen Ligi.

Keskerakonna fraktsioonist puudusid Eldar Efendijev, Peeter Võsa, Lauri Laasi, Olga Sõtnik, Valeri Korb ja Heimar Lenk.

Sotsiaaldemokraatlikust erakonnast ei olnud kohaloleku kontrolli ajal kohal Marianne Mikko, Mart Meri, Neeme Suur, Heljo Pikhof, Kalvi Kõva, Karel Rüütli, Indrek Saar, Rannar Vassiljev, Tiit Tammsaar, Jüri Morozov, Etti Kagarov ja Maimu Berg.

Puudusid ka fraksiooni mittekuuluvad riigikogu liikmed Inara Luigas, Lembit Kaljuvee ja Rainer Vakra.

Isamaa ja Res Publica liige Marko Mihkelson ütles Delfile, et tema viibib Roomas Euroopa Liidu väliskomisjonide esimeeste kohtumisel ja kaitseb seal Eesti huve.

“Tänane maailm on pannud Euroopa ühtsuse tõsiselt proovile. Alates Teisest maailmasõjast pole me koos tunnetanud korraga nii paljusid erinevaid ohtusid. Alates Põhja-Aafrikast lõunas läbi Läjis-Ida kuni Venemaani idas on tõusetunud väga erilaadsed, kuid samas ohtuderikkad väljakutsed Euroopa väärtustele ning julgeolekule,” ütles Mihkelson.

Mihkelson tuletas Euroopa kolleegidele meelde, et Euroopa Liit sõnastas viimati oma julgeolekualase strateegia 11 aastat tagasi. “Sellest ajast on maailm tõsiselt muutunud ning me vajame täna hädasti uut strateegilist visiooni. Ilma selleta on meil ühiselt raske korraga siesta vastu nii islamiäärmusluse levikule kui Venemaa agressioonile,” rõhutas Mihkelson.