Lobjaka sõnul tähendab peaminister Jüri Ratase reede õhtul tehtud avaldus, milles ta teatas, et soovib Repinskiga nelja silma all kohtuda, just tema ametist vabastamist, vahendavad ERR Uudised.

"99-protsendilise tõenäosusega ütleb Jüri Ratas meile selle avaldusega läbi lillede, et enne kui ta Repinski lahti laseb, tahab ta tema endaga näost näkku rääkida. Ja see lahti laskmine on praktiliselt kindel," leidis Lobjakas.

Andrus Karnau sõnul võib Repinski ametist vabaks saada ka Keskerakonna sisemise võimuvõitluse tõttu, sest Keskerakonna juhtkonnas on väga palju inimesi, kelle hinnangul ei suuda Martin Repinski käimasolevat skandaali ohjata või skandaalist niimoodi välja tulla, et avalikkus jääks tema selgitusi uskuma ja seetõttu oleks mõistlik kui peaminister ta välja vahetaks.

"Mis saab esmaspäeval, kas peaminister otsustab talle teha ettepaneku ametist lahkuda või mitte, seda me ju täpselt ei tea. Info on jätkuvalt selline, et väga palju on keskerakondlasi, kes on veendunud, et see vahetus oleks valitsuse tervisele kasulik," ütles Karnau.

Samas leidis Karnau, et nooruspõlves tehtud inetu tegu ise ainuüksi pole piisav põhjus ametist lahkumiseks, kuid skandaal aina kestab, vaibumise märke pole ning küsimus on ikkagi usalduses.

Ka Lobjakas leidis, et kui võtta kõik Repinski juhtumised ükshaaval ette ja küsida endalt, kas need ratsionaalse analüüsi kohaselt on piisavad ametist lahti saamiseks, siis vastus on ei.