Rõivas pareerib jätkuvalt igalt rindelt tulevaid süüdistusi, et ta on ministrina kohalikku volikogusse kandideerides peibutuspart ja tegelikult volikogus tööle asuda ei kavatse.

Nii kirjutas Ahto Lobjakas Twitteris, et Reformierakond on Postimehes üürinud külje, kus ainult partidest koosnev seltskond lubab Tallinna veel paremaks teha.

Seepeale vastas Rõivas, et 21. oktoobril kavatseb ta Haabersti linnaosa halduskogu liikmena tööd alustada ja ootab Lobjakalt avalikku vabandust. "Loodetavasti jätkub mehisust," kirjutas Rõivas. Ta lisas, et ministriamet ei ole linnaosa halduskogus või linnavolikogu komisjonis eksperdina töötamisel mingiks takistuseks, pigem vastupidi.

Lobjakas vastas, et niipea, kui Rõivas osutub valituks ja loobub ministrikohaks, kavatseb ta koheselt vabandada. Samas oli ta imestunud, kui palju ministriametist siis ikkagi aega üle jääb.

"Kes palju teeb, see palju jõuab," leidis Rõivas. "Mul energiavarud üle keskmise ja treenin vastupidavusalasid. Näiteks Ken Martti-Vaher oli ministrina halduskogus," kinnitas Rõivas ja lisas, et peab sidet koduringkonna Haaberstiga eluliselt tähtsaks.