"Kindlasti ei ole tõstatud küsimused Tallinna suurimad probleemid, millega tegeleda, pigem püütakse selliste ettepanekutega avalikkuse tähelepanu, kuid kahjuks jäetakse läbimõtlemata ühiskondlik kasutegur," ütles Kalvi Delfile.

"Usun jätkuvalt inimeste võimesse ning õigusesse ise otsuseid langetada. Maailmavaateliselt on raske toetada lähenemist, et arenenud ühiskonnas jääb inimestel selleks üha vähem võimalusi. Piirangute lisamise asemel peame toetama alkoholikultuuri edendamist, eestlaste teadlikkus selles osas on kõrge, seda näitas ka avalikkuse igati õigustatud ootus avaliku alkoholi tarbimise taas keelustamiseks," lisas Kalvi.

Võrreldes 20 või kümne aasta taguse ajaga on toimunud inimeste hoiakutes ja käitumises Kalvi arvates suured muutused.

"Alkoholi piirangutest rääkides tuleb ennekõike kaitsta lapsi, sest alkohol ei ole neile ea kohane. Laste kaitsmine alkoholi eest peab olema täielik ning selle eest vastutavad nii lapsevanemad, õpetajad  kui ka kõik teised täiskasvanud inimesed," leiab Kalvi.

Hiljutisel Tallinna linnavalitsuse istungisaalis toimunud Tervisekoalitsiooni laiendatud koosolekul otsustati esitada linnavolikogule otsuse eelnõu keelamaks alkoholi müüki pühapäeviti, 300 m kaugusel lasteasutustest ning nõudmaks restoranide tegevuse lõpetamist pühapäeval südaöösel.