SL Õhtuleht uuris “kenadelt neiudelt, kes härrasid kohvile kutsuvad ja erootilist massaaži pakuvad”, mis nende äris pärast Eesti liitumist ELiga muutub.

“Eks me kujutame ette, et neid vodkaturiste hakkab siia siis rohkem tulema, sellega meie ka nigu võidame.,” leiavad reklaamis sauna kutsuvad neidised. “No kindlasti on meil kasu,” kostavad nad itsitades.

Kui rohkem turiste hakkab tulema, lubavad neidised oma äri laiendada. Hetkel on sauna kutsumas viis tüdrukut. “Aga eks siis pärast 1. maid näeb. Ega keegi ju ei tea veel, mis

“Ma ikka loodan, et piir on lahti ja inimesi tuleb rohkem ja siis… ,” kostab ajalehele teises kohas töötav neiu. “Muidugi välismaalasi hakkab rohkem käima.” Praegu tuleb selles kohas kliente päevas tavaliselt viis-kuue ringis. Hinna tõstmise küsimuse peale jääb neidis vaikseks. “No vaatame pärast, mis me teeme. Praegu lepime selle hinnaga, mis on. Aga pärast vaatame. Kuidas üürid on, elekter, bensiin. See ju mõjutab meid ka… Kui läheb kallimaks, siis paneme meie ka otsa. Praegu on taks 400 krooni.”

“Me pole veel lõplikult otsustanud, mis see õige hind peaks Euroopa Liidus olema.,” leiab järgmises kohas “kohvile” kutsuv neiu. “Meil praegu on kuni 300 krooni. Aga mis nüüd õigem oleks, ei ole veel kindel.”

“No kaks aastat võib ju veel Eesti kroonides arveldada,” arutleb ta. “Me ikka töötame praegu Eesti kroonide eest edasi.”

Samas leiab järgmine “kohvile” kutsuja, et konkurentide lootus kliente juurde saada on utopistlik. Temal hinda tõsta plaanis pole, ka ei sus, et elu väga kallimaks läheb.

“Ma arvan, et pärast 1. maid on täpselt sama hind,” lausub neiuke. “Kui aus olla, siis mulle isiklikult see kuupäev ei loe mitte midagi. Läheme Euroopa Liitu, see tähendab seda, et inimesed laaberdavad 1. mail linna peal ja kõik. Tuleb pidu.”

Kas neiu ise välismaale tööle ei taha minna? Piirid lahti, reisimine lihtsam. “Milleks,” küsib neiu vastu. Tema kavatseb Eestisse jääda ja siin kenasti hakkama saada.