Eelmisel talvel hukkus Pirita ja Tallinna ümbruses erinevatel hinnangutel 100 kuni 150 luike ning hulgaliselt ka teisi veelinde.

Loomakaitse seltsi eestvedamisel koguti sel talvel 1350 eurot, mille eest viidi veelindudele alates veebruari keskpaigast igapäevaselt erinevat teravilja kokku ligi 1500 kilogrammi.

Viis lindu kosub veel

Viis jäässe külmunud ja näljast nõrkenud luike on loomakaitse seltsi vabatahtlike abiga toimetatud kosuma Raplamaale Imeloomade Seltsi hoole alla. Nende lindude ekstreemne alakaal on vaikselt tõusmas ja nad ootavad jää täielikku taandumist, et pöörduda tagasi loodusesse.

Ülejäänud annetuste summa kasutatakse teiste hättasattunud metsas ja linnas elavate lindude abistamiseks.

ELS tänab ka Päästeametit, Häirekeskust ning Tallinna Loomaaeda, kes on olnud abiks lindude jääst vabastamisel, teatanud abivajavatest luikedest ning võtnud mitmeid abivajajaid oma hoole alla kosuma.

Linnud enam toitmist ei vaja

Tänaseks leidub Tallinna lähistel juba piisavalt jäävaba rannikuäärset vett, et linnud looduslikku toitu piisavalt kätte saaksid. Lisasöötmine peaks nüüd lõppema.

Et lindude rändeinstinkte mitte häirida, ei tohi veelinde toita kevadel pärast jää minekut, suvel ja sügisel ning isegi talvel enne veekogude kaldaäärsete täielikku külmumist.