SL Õhtuleht kirjutas, et kolmekümnepealine rühm peterburlasi hakkas juba staadioni väravas tüli norima. Poisiohtu mehed lehvitasid NSV Liidu punalippudega, mil sirp ja vasar nurgas, kuid need atraktsioonid korjasid korravalvurid ära.

Agressiivne seltskond võttis koha sisse Venemaa värava taga ja riputas välja loosungi: “2002. Hozjaeva vernulis. 1940.” ehk: peremehed tulid tagasi. Jalgpallihaigla vastas plaguga: “Estland, Estland über alles!”

SL Õhtuleht kirjeldas, et Venemaa tribüün tõmbas välja kunagise Spartaki lipu, Lenini habemes nägu nurgas. Eesti poolel rippusid plakatid elusuuruse Marko Kristali ja Martin Reimi pildiga. Samuti visati mänguväljakule mitu põlevat signaalraketti.

Eesti lipu süütasid venelased teise poolaja ajal, pärast rakettide laskmist. “Politseinike hing sai täis. Staadioni sügavusest tormas kohale mustades maskides ja kumminuiadega varustatud rühm ning asus märatsejaid tõrvikusuitsu hingematvas vines jõhkralt materdama,” kirjutas SL Õhtuleht.

Neli meest rebisid tribüünilt vahekäiku poisikese, paiskasid pikali ning hakkasid jalgadega peksma. Kui ohver ei liigutanud, raputati teda elumärgi ilmnemiseni, anti profülaktika mõttes kumminuiaga mats ribidesse ja lohistati minema. Obadusi said ajalehe andmeil needki, kes rahumeelselt käitusid.

Politsei tühjendas politsei tribüüni viieminutiga. Fännid topiti politseimasinatesse ja viidi jaoskonda. Neil ei õnnestunudki näha, kuidas kohtumise lõpuminuteil Andres Oper Eesti võiduvärava lõi.

Politsei vormistas kinnipeetud jalgpallifännidest 25 haldusõigusrikkumise protokollid ja karistas neid rahatrahvidega. Peamiselt olid korrarikkujad pärit Moskvast ja Peterburist, ütles politseiameti pressiesindaja BNS-ile. Kinni peetud korrarikkujatest viis politsei 13 Lõuna politseiosakonda, ülejäänud Kesklinna osakonda.

Matši alguses oli staadionil korda tagamas 117 politseinikku, korrarikkumiste ilmnedes toodi juurde veel 60 politseinikku.

Politseinikud olid sunnitud kinnipeetute suhtes kasutama erivahendeid, näiteks kumminuiasid ja käeraudu. Praegustel andmetel said matši käigus vigastada kolm inimest, kuid tõenäoliselt pole nad seotud korrarikkumistega.

Tallinna kiirabi peaarst Raul Adlas ütles BNS-ile, et arstiabi vajasid kolm pealtvaatajat, neist kaks Venemaalt ja üks Eestist. Kannatanud olid 18-21-aastased, neist ühel oli põlveliigese vigastus ning kahel käevigastused.