Linnuvaatlejate tähelepanekute järgi oli nädalavahetusel kõige silmapaistvam hanede ja laglede ränne, kes moodustasid vaadeldud lindudest kaks kolmandikku. Kõige arvukamateks vaadeldud liikideks olidki esialgsetel andmetel valgepõsk-lagle (25700 lindu), raba- ja suur-laukhaned (kokku 21 600), mustlagle (1567) ja sinikael-part (1433), teatas ornitoloogiaühing.

Nädalavahetuse kõige põnevam vaatlus tehti Pärnumaal Kabli linnujaamas, kus rõngastati meil harva kohatav kuld-lehelind. Lisaks olid põnevamad liigid näiteks Hiiumaal vaadeldud väikepütid ja punajalg-pistrik, kuid märkimist väärib ka meie rahvuslinnu suitsupääsukese ja aasta linnu punaselg-õgija
hiline kohtamine.

Kuna enamus vaatlustulemustest, sh lindude rõngastusjaamade andmed saabuvad alles algava nädala jooksul, siis on nii vaadeldud liikide kui loendatud lindude arv ilmselt esialgsest tunduvalt suuremad, samuti võib muutuda arvukamate liikide edetabel.

Rahvusvahelise kiirinfo alusel edastas linnuvaatluspäevadel oma andmed vähemalt 45 000 Euroopa linnusõpra, kes loendasid üle 1,6 miljoni linnu, sealhulgas vaadeldi mitmeid haruldusi.