Vene võimas ZIL-131 oli põlluserval asuvasse kraavi vajunud peale edutuid katseid põllult risti teele sõita, kirjutab vorumaa24.ee.

Elektriliine hooldava firma töömehe sõnul oli ta käinud "postidele mütse panemas". Kuulaja imestunud pilgule järgnes tõstukimehe lühikirjeldus elektriliinidest ja lindudest, st sellest, kuidas need kokku ei sobi.

Nimelt tekitavad elektripostidel istuvate lindude väljaheited sageli lühiseid - seda eriti 110kV liinidel. Seepärast paigaldatakse isolaatorite kohale vastavad katted, mis takistavad lindudel nendel istumist, ka pannakse pannakse torujate betoonpostide otsa plekist mütsikesed, vältimaks vihmavee valgumist torusse.

Oma töö tehtud, soovis tõstukimees suurele teele pääseda, kuid põlluomanik keelas tal üle viljapõllu sõita, öeldes, et liinide hooldamist tuleks teha selleks sobivamal ajal.  Nii üritaski Viljandist pärit liinihooldaja teele pääseda põldu rikkumata --paraku pidi ta aga Tartust appi kutsuma võimsa auto, mis kõhuli mutta jäänud tõstuki välja sikutaks.