Laats ise selgitas, et iga korteri soojatarbimist eraldi mõõtev küttekulu arvestussüsteem aitab elanikel küttekulusid kokku hoida, sest kui iga korter maksab vaid enda kulutatud kütte eest, siis hakkavad inimesed radiaatoreid keerama, et mitte korterit ülemäära kütta.

Kui Laats oli linnavolikogus oma otsuse eelnõu esitanud, uuriti temalt kohe, ega tal pole sellega seoses isiklikke ärihuve, sest temale kuuluv firma nimega Olemar OÜ tegeleb ka küttesüsteemide paigaldamisega kortermajadesse ning individuaalsed küttekulu arvestussüsteemid on üks osa suuremast küttesüsteemist. Laats eitas volikogus isiklikke huve.

Ka Delfile kinnitas Laats, et kuigi Olemar tegeleb küttesüsteemidega, siis individuaalsete küttekulu arvestussüsteemide müümise või paigaldamisega tema ei tegele ja pole ka kavas sellega tegelema hakata.

Kiire kõne Olemari näitas aga, et kui küsida küttesüsteemi remontimise juurde ka individuaalse küttekulu arvestussüsteemi paigaldamise võimalust, siis selgub, et seda pakutakse küll, sest selles töös polevat midagi rasket.

Laats teatas hiljem, et Olemar ei paigalda individuaalmõõtjaid. "Me ehitame küttesüsteme ja kui klient soovib mõõtjaid, siis me suuname vastavad palved edasi firmadele, kes sellega tegelevad. Me ei ole seda tööd pakkunud ka alltöövõtuna," selgitas ta olukorda.

Laats lisas, et kui klient küsib üldiselt küttesüsteemi ehituse kui ka mõõtjate pagalduse kohta, siis vastatakse, et võimalused on olemas. "Sellise kontakti puhul soovitamegi järgmisena kliendile mitmeid mõõtjate paigaldusele spetsialiseerunud ettevõtteid," lisas Laats.

Tavapäraselt järgneb tema sõnul esimesele kõnele kokkusaamine ehitataval objektil, tutvumine ehitusprojekti ja objektiga ning soovi korral antakse ka informatsiooni firmade kohta, kes paigaldavad mõõtjaid. Klient otsustab juba ise, mida ta saadud informatsiooniga peale hakkab.

Linnavalitsus oli Laatsi ettepaneku vastu, viidates seda põhjendades Tehnikaülikooli teadur Ülo Kase arvamusele, mille kohaselt individuaalse küttekulude arvestussüsteemi paigutamine iseenesest veel küttekulude kokkuhoidu ei too.

Linnavolikogus hääletati Laatsi ettepanek maha, kusjuures lisaks keskerakondlastele ei toetanud seda ka ükski reformierakondlane ja IRLi fraktsiooni liikmetest toetas seda vaid Eesti korteriühistute liiduga seotud Urmas Mardi.