Narva politsei pressiesindaja sõnul selgitas majanduspolitsei koos maksuametiga linna üheksas valuutavahetuspunktis tehtud kontrolli tulemusel, et 39-aastasele volikogu liikmele Fjodorile kuuluvates rahavahetuspunktides on tehtud valuutaoperatsioone Eesti Panga ettekirjutusi eirates. Politsei algatas kriminaalasja 31. jaanuaril.

“Peale selle tuli välja, et kõigis üheksas rahavahetuspunktis on töötajad tööle võetud ilma töölepingu sõlmimiseta,” ütles politsei pressiesindaja BNS-ile.

Tema sõnul peab majanduspolitsei seda juhtumit pretsedendituks, kuna seni pole Eestis rahvaasemike suhtes taolisi kriminaalasju algatatud.

“Politsei otsustas volikogu liiget vahi alla mitte võtta,” ütles pressiesindaja.

Fraktsiooni Narva kuuluvad Reformierakonna, Isamaaliidu ja Vene-Balti Erakonna Eestis esindajad. Ovsjannikov ise on Isamaaliidu liige.

Ovsjannikov ütles BNS-ile, et peab kahtlusi Eesti Panga ettekirjutuste rikkumises alusetuks. Ta kinnitas ka, et rahavahetuspunktide töötajatega on töölepingud sõlmitud ning ta võib lepingute koopiad esimesel nõudmisel politseile esitada.

Äripäev Online’i andmetel peab Fjodor Ovsjannikov peab politsei tegevust poliitiliseks rünnakuks. Ta kahtlustab provokatsiooni ning peab seda seotuks enda tegevusega linnavolikogus, kus ta ei toeta politseile lisaraha eraldamist linna korrakaitsefondi.

Kolmapäeval esitas Ovsjannikov kaebuse Narva politseiprefektuuri tegevuse peale siseministeeriumile, kust see neljapäeval liigub politsei sisekontrolli.

Anonüümse allika andmetel on Narva politseiprefekt pannud välja preemia politseinikule, kes suudab tõestada Ovsjannikovi süü.