Idaraha skandaali järel linnavalitsuse pressikonverentsidest kõrvale hoidunud Savisaar rääkis täna linna teisest positiivsest lisaeelarvest, millega Tallinna eelarvemaht suureneb 1,2 protsenti ehk umbes 5,4 miljoni euro võrra.

Tulud eelarvemahu suurendamiseks tulid tulumaksust, reklaamimaksust, maamaksust, tänavate sulgemise maksust, rääkis linnapea. "Tulud osutusid suuremaks, kui arvestasime," selgitas Savisaar. Tulu tekkis ka dividendidest, lisas ta. Rahad läksid kommunaalametile, sest eelmise aasta lumerikas talv tegi meid ettevaatlikuks, aga ka transpordiametile, mille puhul tegid elektri- ja kütuse hinnatõus oma töö. Lisaeelarvest läks raha ka linnaasutuse töötajate palkade taastamisele - palgalisa said näiteks bussijuhid,loomaaia- ning muuseumitöötajad, kes pidid vahepeal töötama osalise töökoormusega.

Lisaeelarve vastuvõtmisel suureneb linna eelarve sissetulekute ja väljaminekute maht 5 407 540 euro võrra, mille tulemusena kujuneb Tallinna linna 2011. aasta eelarve täpsustatud mahuks 469 789 754 eurot.

Savisaare sõnul on lisaeelarve linnavalitsuses vastu võetud ning nüüd läheb see edasi volikokku heakskiitmiseks.

Järgmise aasta eelarve suurust kohta ei tahtnud Savisaar veel prognoosida - näiteks kaob ära müügimaks, ent üht-teist tuleb juurde, sest Tallinna maksumaksjate hulk on kasvanud.

Linn: Savisaar ei hoidu pressikonverentsidest

Tallinna linnavalitsuse nõunik Liina Oja teatas Delfile, et linnapea ei hoidu pressikonverentsidest eemale. "Linnapea osaleb linnavalitsuse pressikonverentsidel kindlate teemade puhul. Alati tutvustab ta linnaeelarvega seonduvaid küsimusi. Näiteks kevadel, kui võeti vastu esimene lisaeelarve (9. märts), siis tutvustas Savisaar seda ajakirjanikele. Samuti tegi linnapea kokkuvõtte esimesest poolaastast vahetult enne suvepuhkuseid, 22. juunil."

Oja lisas, et linnapea osaleb pressikonverentsidel ka siis, kui tutvustatakse suurüritusi või rahvusvahelisi ettevõtmisi, näiteks tutvustasid nad koos Jüri Tammega Monaco elektriautode rallit ning Eri Klasiga Birgitta festivali.

Kontakt ajakirjanike ja linnakodanikega on linnapeal tihe, näiteks toimub regulaarselt otsesaade "Tele-Tallinn", kuhu võivad helistada kõik soovijad. Samuti osaleb linnapea kohtumistel linnaosades ning on sage külaline Kuku raadio "Linnatunni" saates.

"Linnapea usaldab linnavalitsuse liikmeid, linnajuhte ja oma meeskonda, kes esinevad iganädalastel linnavalitsuse pressikonverentsidel vastavat valdkonda puudutavatel teemadel," lisas Oja.