Reedel avatud Tallinna jõuluturule oli kavas tuua ka põhjapõdrad, kuid Tallinna linnavalitsus otsustas, et sedakorda jääb loomade eksponeerimine ära.

Jõuluturu korraldaja ütles Delfile, et põdrad oleks toodud esimesel advendil, kuid paar päeva enne jõuluturu avamist otsustas linnavalitsus teisiti. Nii jäävad põhjapõdrad (üks neist tänavu kevadel sündinud) Polli loomaaiast kohale sõidutamata.

Linnavalitsuse avalike suhete nõunik Ester Šank täpsustas korraldaja infot. "Vastavalt linnavalitsuse otsusele ja avaliku ürituse korraldamise loale on põhjapõdrad lubatud Raekoja platsi jõuluturule sel aastal 23.-26. detsembrini," teatas Šank.

Tema sõnul hindas jõuluturu korraldaja niisugust ajavahemikku liiga lühikeseks, et edasi-tagasi transportides loomi traumeerida, ning seetõttu loobutigi põhjapõtrade toomisest.

Ööl ja päeval vähem ja rohkem informeeritud (ja asukohta arvestades mõnikord ka erinevas joobeastmes) külastajate käeulatuses olla polegi metslooma jaoks alati ohutu. Tänavu jaanuaris toitsid külastajad ebasobiva söögikraamiga surnuks Otepää talveparki toodud kolm põhjapõtra.