Andres Siim, Kristel Ausing ja Jan Skolimowski paigutasid 400-kohalise saaliga maja teatri hoovi nii, et õue ümbritsevate hoonete ja uustulnuka vahele jäävad kitsad kõrged vahed, kirjutab Postimees.

“Eriti raske oli just nii kindlate nõuetega maja nagu teatri sobitamine keskaegsesse ümbrusse,” ütles Siim. “See oli kõva tükk tööd ja timmimist.”

Saksa eksperdi Stephen Rolfe hinnangul pakkus märksõna “Veepealne osa” kandnud võidutöö välja ka parima teatritehnilise lahenduse — võimalused näitlejate ja külaliste liikumiseks, lavatehnika ja valgustuse paigutamiseks.

Siim ütles, et ükski teatrieksperdist konsultant neid ei aidanud. Ühtki sarnase otstarbega hoonet pole nad samuti varem projekteerinud.

Lõpp-protokollis kiitis žürii võidutöö juures veel näiteks lavatorni sobimist vanalinna katusemaastikuga, samuti asjaolu, et kohviku paigutasid autorid otse Aida tänava äärde, ning et hoovis jäävad endiselt nähtavaks Lai 21 ja 23 majade fassaadid.

Ka teater jäi konkursi tulemustega rahule, kinnitas Linnateatri direktor Raivo Põldmaa. Kuidas ja millal ehitus pihta hakkab, pole tema sõnul siiski veel teada, sest rahastamisskeem tuleb alles välja töötada.

Teatrisaali ehitamiseks korraldatud konkursil võitis teise koha AS Vaikla Disain, töö autoriteks olid Katrin ja Argo Vaikla, Liis Lindpere, Peeter Loo ja Katrin Kalju. Kolmandaks tuli Andres Sevtsuki ja prantslase Gabriele Evangelisti töö.