Delfi lugeja (nimi toimetusele teada) on mures, et juhul, kui Linnateater oma etendustega Salme kultuurikeskusesse kolib, ei saa taidluskollektiivid enam tööd teha. "Mis saab kõigist rahvakultuuri kollektiividest, kes majas proove teevad? Mis lahendusi pakutakse? Kui kolmandale korrusele tuleb etendusesaal, siis ei saa teisel ja kolmandal korrusel etenduste ajal taidluskollektiivid tööd teha," on lugeja mures.

Linnateatri direktor Raivo Põldmaa ütles Delfile, et etenduste osalist võimalikku viimist Laial tänaval toimuvaks ehituse ajaks Salme Kultuurikeskusesse on linna ettepanekul arutatud, kuid lõpliku otsust veel langetatud pole. "Erinevaid ideid ja võimalusi alles analüüsitakse," lisas Põldmaa.

Ka Põhja-Tallinna valitsuse avalike suhete nõunik Maksim Rogalski kinnitas, et Linnateatri etenduste toomist Salme Kultuurikeskusesse on tõepoolest arutatud. "Kas ja kuidas mõjutab see Salme Kultuurikeskuse igapäevast tööd, nõuab veel analüüsi ja läbitöötamist. Kui Salme Kultuurikeskuse töökorralduses tuleb muudatusi, siis loomulikult arutame seda esmajärjekorras Salmes tegutsevate kollektiividega," ütles Rogalski.

Detsembri algul kuulutati välja teatri arhitektuurne ideekonkurss, mille lõpptulemusena peaks Linnateater endale saama kauaoodatud suure saali.

Vabaõhulava alla tuleb ümberehitatud 350-kohaline Põrgulava kaasaegse lavatehnika ja lavatorniga ning uus 120-kohaline saal. Endise 7000 inimese asemel kuus tõuseks publikuarv kuni 10 000 inimeseni. Uue projektiga saab ka publikul olema oluliselt rohkem ruumi kui varasemalt.

Esialgsete prognooside kohaselt on vajalike ehitustööde maksumus aastatel 2018–2020 hinnanguliselt 20 miljonit eurot, millest ligi pool katab riik ning ülejäänud Tallinna linn.