Vahetuste põhjuseks on kaks teatrist lahkunud näitlejat, kaks lapsepuhkusele jäävat näitlejatari ning kuus noort lavakunstikooli lõpetanut, kes alustavad teatris oma esimest hooaega.

Linnateatri direktor Raivo Põldmaa ütles teisipäeval BNS-ile, et Tallinna Linnateatrist lahkusid Ugalasse Peeter Tammearu ja Triinu Meriste, lapsepuhkusel on praegu Liina Olmaru ning jääb lähiajal Külli Teetamm.

Oma teatrikarjääri alustavad Tallinna Linnateatris kevadel Eesti muusikaakadeemia kõrgema lavakunstikooli 20. lennu lõpetanud Hele Kõre, Evelin Pang, Elisabet Tamm, Argo Aadli, Alo Kõrve ja Mart Toome.

Põldmaa sõnul mahub linnateatri 38. hooaja algusse Tampere teatrifestival, kus Tallinna Linnateater Elmo Nüganeni lavastusega “Kuritöö ja karistus” on peaesineja, aga ka viimased kümme etendust “Musketärid — 20 aastat hiljem”.

Jõulude ajal korraldab teater teist korda rahvusvahelise teatrifestivali “Talveöö unenägu”, kuhu on oodata osalejaid Soomest, Rootsist, Kreekast, Austriast, Inglismaalt, Saksamaalt ja Venemaalt. Hooaja lõpus on Põldmaa sõnul plaanis ka Moskva gastrollid.

Uuel hooajal lavastavad teatris etendusi nii Elmo Nüganen ja Jaanus Rohumaa kui ka külalistena Lembit Peterson ja Eino Baskin. Lavastuste nimesid teatri juhtkond teisipäeval veel ei avaldanud.