“Arsenali kaubanduskeskus ei ole teinud lobitööd, et süstlavahetus saaks kolitud. Mingeid muid huve peale kõigi linnaosa elanike huvide ei ole me arvesse võtnud. Asukoha üle võib vaielda, kuid korruptsioonisüüdistused on üle piiri,” ütles Kaljulaid pressiteate vahendusel.

Linnaosavanema sõnul oli süstlavahetuspunkti kolimise ainsaks põhjuseks Erika tänava elanike õigustatud nõudmine, et aidsiennetuskeskusele leitaks uus ja sobivam asukoht. Kaljulaid tuletab meelde, et punkti kolimist nõudis ka Põhja-Tallinna halduskogu, kus seda toetasid kõigi halduskogus esindatud erakondade saadikud.

Paldiski maantee aadress valiti ikka ja ainult sellepärast, et see on tiheda liiklusega kohas, vahetus läheduses ei ole koole, lasteaedu ega suuri elumaju. Erika tänava punkt asus sisehoovis, ümber nurga oli erivajadustega laste kool. Sealt ka probleemid avaliku korraga,” täpsustas Kaljulaid.

Mis puudutab süüdistusi, nagu ei suhtleks linnaosavalitsus inimestega ja ei vasta küsimustele, siis need ei vasta Kaljulaidi sõnul tõele.

“Kõigile petitsioonis toodud küsimustele me vastame ja vastused avalikustame. Kõik alternatiivsed asukohad, mida kaalusime, avaldame. Paneme lähipäevil paberile ja pakume välja ka lahenduse, kuidas vahetute naabrite turvatunnet tõsta. Ka see on algusest peale olnud plaanis. Ma olen seitse päeva ja ööd vastanud kõigile küsimustele ja pole keeldunud ühestki intervjuust,” ütles Kaljulaid.

Kaljulaid möönab, et linnaosa tõesti ei läinud Paldiski mnt elanike juurde küsimusega: “Mis te arvate, kui paneme süstlavahetuspunkti Teie kõrvalmajja?”

“Paraku ei saa nõnda paika ei loomade varjupaiku, kodutute öömaju, sõltuvuse ennetuse ega ka kahjude vähendamisega tegelevaid asutusi. Keegi ei taha neid oma tagahoovi, nagu ka antud juhul aidsiennetuskeskust. Samal ajal kõik tahavad, et need asutused oleksid olemas ja kaitseksid meid kõiki nende sotsiaalsete nähtuste eest,” täpsustas Kaljulaid.

Erika tänava süstlavahetuspunkt suletakse ja Põhja-Tallinna aidsiennetuskeskus kolib Paldiski maanteele endisesse Pensionäride majja. Majas tegutsenud pensionäride ühendused saavad uued ja värskelt remonditud ruumid Sõle 40 asuvas koolimajas. Remondiks eraldas linn vahendeid lisaeelarvest.

Paljud Pelgulinna elanikud on andnud uue süstlavahetuspunkti vastu allkirju, olukorda arutab täna kell 17.15 algav Põhja-Tallinna halduskogu, mis suure avaliku huvi tõttu toimub Salme Kultuurikeskuse kolmanda korruse saalis ning on kõigile avatud.