"Sagedased juhtumid ei jäta kahtlust selles, et kodumajapidamised ei ole gaasiõnnetustes süüdi," kinnitas Kaljulaid.

"Asetada kogu vastutust gaasiseadmete ja küttesüsteemide ohutuse eest nende omanikele on ebaõiglane – kolme kuu jooksul on meile teada olevalt juhtunud kuus õnnetust lastega, millest omakorda kolm on lõppenud surmaga. Viimase kaheksa aasta jooksul ei ole selliseid õnnetusi juhtunud."

Kaljulaiu sõnul on gaasiseadmete järelevalve kohustus on tehnilise järelvalve ametil. "Juhtumeid on üle Eesti ja oht on üle-riigiline. Ja ka lahendus peab olema üle-riigiline," sõnas ta.

"Probleem on selles, et täna ei tea mitte keegi, kas asi on gaasiseadmetes, majades või milleski kolmandas. Põhjused tuleb võimalikult kiiresti välja selgitada ja vastavalt reageerida. Kui selleks ei ole ressursse, siis tuleb need eraldada.Riiklikud struktuurid peavad viivitamatult võtma tarvitusele kõik meetmed, et taolised tragöödiad enam ei korduks."

Põhja-Tallinna valitsus viib läbi kontrolli gaasiseadmetega varustatud munitsipaalkorterites. Samuti alustatakse koostöös päästeametiga pistelisi kontrolle linnaosas, et selgitada välja probleemi ulatus.

"Meie soovitus elanikele on tellida gaasiseadmete kontroll ja vajadusel hooldus, osta vinguandur, võimalusel vahetada vana gaasiseade ohutusautomaatikaga seadme vastu ning hoida kuni õnnetuste täpsemate põhjuste välja selgitamiseni vannitoa uks gaasiseadme kasutamise ajal lahti, et õhu pealevool seadmele oleks kindlasti tagatud."