Prokuratuur ja kohus leiavad, et Edgar Savisaar on ohtlik tema vastu tunnistada võivatele inimestele ning ei tohiks seetõttu linnapea kohuseid täita. Linnameedia on Savisaare ametist tagandamist seni markeerinud nimetades teda ametist taandatud linnapeaks. Tänaseks on neil sellest pikast ja lohisevast tiitlist küllalt saanud ja Edgar Savisaar nimetatakse taas lühidalt ja konkreetselt linnapeaks.

Ainuüksi Jaan Poska mälestusmärgi avamisest rääkivas artiklis nimetab leht Savisaart linnapeaks viis korda. Kõigepealt tehakse seda kohe artikli juhtlõigu esimeses lauses ning nii läbivalt artikli lõpuni. Savisaare ametist taandamist ei mainita artiklis kordagi. Artikli põhjal on raske järeldada muud, kui seda, et Savisaar on linnapeana esinenud.

Savisaart on pärast altkäemaksukahlustuse tõttu ametist kõrvaldamist linnapeaks tituleerinud ka linna pressiteenistus, samuti pole ametist taandamine takistanud teda esinemast Tallinna TV linnapeasaates "TeleTallinn" ning kandmast linnapea ametiraha.

Savisaar on korduvalt öelnud, et ta ise nimetab end "linnapeaks eksiilis". "Olen kahtlemata linnapea, aga mu volitused on peatatud."

Savisaarele esitati eelmise aasta septembris kahtlustus neljas altkäemaksuvõtmise episoodis. Koos temaga kahtlustatakse ka Tallinna linnavolikogu esimeest Kalev Kallot. Mitmeid tuntud ärimehi kahtlustatakse altkäemaksu andmises.