Lepingu järgi kohustuvad väikeloomaarstid paigaldama linnas elavatele koertele mikrokiibid ning registreerima koerad Tallinna koerte keskregistrisse, teatas pealinna pressiteenistus.

Koerte registreerimistoimingud maksab loomaomanikule kinni Tallinna linn. Looma omaniku kanda jääb mikrokiibi maksumus ja vastavalt erinevate kliinikute hinnakirjale loomaarsti visiiditasu. Avaliku hanke tulemusena kujunes ühe koera märgistamise ja registreerimise hinnaks koos käibemaksuga 177 krooni. Loomaomanikul tuleb hüvitada mikrokiibi maksumus 180 krooni ja loomaarsti visiiditasu vastavalt valitud kliiniku hinnakirjale.

2005. aasta lõpust lõppes linna pikaajaline koostöö koerteregistri pidamisel Eesti Kennelliiduga ning asendus kaasaegsetele europõhimõtetele vastava teenusega.

Koera saab lasta märgistada ja registreerida kuni 20 erinevas loomakliinikus üle linna.

Tallinna linna koerte ja kasside pidamise eeskirja järgi on koeraomaniku kohustus registreerida koera andmed Tallinna linna koerte keskregistrisse, ühtlasi peab koer alates 1. augustist 2006 kandma märgistusena tegevusluba omava veterinaararsti poolt paigaldatud mikrokiipi.

Kiipimine on ainus märgistamise viis, mille paigaldamise protseduur on loomale valutu ning mille number on kordumatu ja raskesti võltsitav. Viimane aitab kaasa hulkuvate loomade arvu vähendamisele ning kaotsi läinud koera omanike kiirele leidmisele.