Samal ajal maja otse karjub kapitaalremondi järele. Möödunud aasta sügisel toetas omavalitsus keskust 1,4 miljoni krooniga, kuid linnahalli direktori Tõ­nu Pröömi hinnangul pole selle piskuga suurt midagi suudetud teha, kirjutab Eesti Päevaleht.

„Küttesüsteemi saime toimivaks lapitud, ent lekkivat katust pole ühe-kahe miljoniga võimalik välja vahetada,” tõdes Prööm, lisades, et kui linnalt tänavu täiendavat rahasüsti ei tule, siis hall seda aastat vastu ei pea. „Pea kolmekümneaastases linnahallis pole kunagi tehtud kapitaalremonti, kuid just selle järele on äärmine vajadus,” selgitas Prööm.

Üleüldisele rahapuudusele lisaks ähvardab linnahalli ka kahjum. „Halli majanduslik olukord selgitatakse välja märtsi keskpaigaks, kuid arvatavasti jääme kahjumisse,” oli Prööm trööstitu, lisades, et suures osas on see tingitud muusikaliteatrist. „Teater on meile praegu võlgu umbes 1,2 miljonit krooni ning pole teada, millal nad võla tasuvad.”

Tallinna abilinnapea Kaia Jäppinen rääkis, et praegu käivad läbirääkimised võimalike välisinvestoritega ning tulemused peaksid selguma lähikuudel. „Kui leiame välisinvestori, siis linnahall konserveeritakse ning seal algavad suuremahulised rekonstrueerimis­tööd,” lubas abilinnapea.

Võimalike rahastajate andmeid ei soovinud Jäppinen veel avaldada, samuti ei teadnud ta, millal kapitaalremont kõige õnnelikuma stsenaariumi kohaselt alata võiks.

Juhul kui suurinvestor leidmata jääb, lubab linn tänavu rahastada halli viie miljoni krooniga.

"Paraku tuleb sellisel juhul sügiseks sulgeda jäähall, mis on kõige suurem kuluallikas,” ütles Jäppinen.