“Kaevetööd olid nii intensiivsed, et panid maja värisema,” kirjeldas ebameeldivaid öö­tunde Sügise tänava elanik Kristjan Altroff, kes oma murega ka politsei poole pöördus. “Sealt öeldi, et helistagu ma linnavalitsuse valvetelefonile.” Võimuesindajatelt sai Altroff teada, et Sügise tänavale pole kaevetöödeks küll mingit luba antud, ent seevastu käivat ehitustegevus Tehnika tänaval, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Mõtlesin, et öised tööd on kuidagi sellega seotud ning jätsin asja katki. Kell pool kolm ei pidanud aga enam vastu ning sõitsin teise korterisse, et natukenegi und saada.”

Kristjan Altroffi elukaaslane Liina Laar lisas, et võttis linnavalitsusega uuesti ühendust järgmisel päeval. “Kommunaalametist öeldi alguses, et juhtunut poldud linnavalitsusega kooskõlastatud ning asja saadetakse uurima inspektor,” meenutas ta. “Hiljem teatati aga, et luba ikkagi olevat antud, kuna aktsiaselts Tallinna Vesi teostas Sügise tänaval avariitöid. Samuti väitnud Tallinna Vesi neile, et asfalti kaevati vaid labidaga ning mingeid masinaid töömehed ei kasutanud.”

Eile oli Kristjan Altroff on juhtunu pärast ikka veel vihane, tunnistades sedagi, et tal oli plaanis Tallinna Vee vastu isegi hagi algatada. “On ebameeldiv, et üks firma linnavalitsusele niimoodi valetas ja väitis, nagu oleks kaevamine toimunud vaikselt,” kurjustas ta, lisades, et ei usu ka avariitööde juttu.

Aktsiaseltsi Tallinna Vesi kommunikatsioonijuht Reigo Marosov märgib, et Sügise tänaval on kaevetöid teinud hoopis nende alltöövõtja aktsiaselts Water Ser. “Viimasega on meil aga kokkulepe, mille kohaselt linnaelanikke töödega häirida ei tohi,” selgitas ta. “On väga kahetsusväärne, et Sügise tänaval selline intsident toimus.”

Aktsiaseltsi Water Ser projektijuht Swen Tepparti sõnade kohaselt toimusid Sügise tänaval ikkagi avariitööd. “Kasutasime masinaid nii vähe kui võimalik, suurema osa ajast kaevasime labidatega, ” kinnitas ta. “Meil oli olemas ka kooskõlastus, kuid mingisuguse segaduse tõttu ei oldud seda avalikult välja pandud,” lisas ta.

Aktsiaseltsi Tallinna Vesi väiteid, nagu poleks Sügise tänaval veeavariid toimunud, põhjendab Teppart samuti segadusega paberimajanduses.