2010. aastast tühjana seisvat koolimaja tuleb pidevalt kustutamas käia. Viimasel ajal tekib seal suurem tulekahju vähemalt kord, kui mitte kaks korda kuus.

Haabersti linnaosa vanem Marek Jürgenson ütles, et vandaalitsemised ja tulekahjud on hoone seisukorda halvendanud, mistõttu kaalub linnaosa valitsus tõsiselt maja lammutamist.

"Oleme küsinud hoone lammutamiseks erinevaid hinnapakkumisi, kuid ühtegi konkreetset tänaseks ei ole saanud. Hoone säilimiseks oleme üritanud sissepääse hoonesse pidevalt sulgeda erinevatel meetoditel, olles kulutanud sellele ligi 36 000 euro viimase nelja aasta jooksul, kuid vandaale pole see suutnud siiani peatada," ütles Marek Jürgenson.

Ta lisas, et lammutamise ettepanek on tehtud ka linnavalitsusele. "Linnaosa valitsusel puuduvad kahjuks eelarves vahendid, et hoone oma kuludega lammutada," nentis Jürgenson.

Ühingute huvi raugenud

Linnaosa valitsus on proovinud ruume rendile anda erinevatele spordiklubidele ja MTÜ-dele. "Läbirääkimisi hoone kasutamiseks on peetud nii rahvusvahelise balletikooli kui ka kohaliku korvpallikooliga, millest viimane on plaaninud koos sponsoritega kujundada korvpalliakadeemiat. Kõneks on olnud ka hoonesse kujundada võimalikku väiketootmist," loetles Jürgenson.

Jürgenson tõdes, et siiski ei vasta hoone planeering paraku kaasaja nõuetele ja üürnikud peaksid seega tegema liiga suuri kulutusi renoveerimiseks. Samuti on hoone kommunaalkulud suured, mistõttu on ühingute huvi maja kasutada raugenud.

Ta kinnitas, et linnaosa valitsuse ametnikud ja politsei teevad koolimaja juurde regulaarseid kontrollkäike.

Lammutamine on aga veninud, sest võimalik, et hoonesse on valmis elu sisse puhuma üks usuorganisatsioon, kes plaanib sinna luua usulise kallakuga kooli ja sotsiaalkeskuse. "Aga sellest on täna veel vara rääkida," märkis Jürgenson.