Tallinna abilinnapea Taavi Aasa sõnul linnal enam põhimõttelisi eriarvamusi ei ole ja kohe, kui saame kinnituse linna poolt nõutud paranduste sisseviimise kohta, saame väljastada teise etapi ehitusloa, teatas Raepress.

“Linnakujunduskomisjon kutsutakse kokku reede pealelõunaks. Komisjoni toimumise eelduseks on, et hiljemalt reede (11.juuli) hommikul esitatakse linnale nõutud materjalid ning et koos projekteerijaga on need ka läbi vaadatud ja põhimõttelised märkused kõrvaldatud,” ütles Taavi Aas. “Tallinna linna taga ei seisa võidusamba teise etapi ehitusloa saamine päevagi, kui oleme saanud 1. juulil tehtud märkustele vastused ja neid on tutvustatud linnakujunduskomisjonile, kuhu kuuluvad ka loominguliste liitude esindajad. Ootame parandustega kaustu põnevusega iga päev.”

Sihtasutuse Vabaduse Monument juhataja Aivar Reivik ütles, et tänane arutelu oli positiivne ja konstruktiivne ning annab aluse eeldada, et Vabadussõja võidusammas jõutakse tähtajaks valmis ehitada.

“Arvestades objekti tähtsust, teeme omalt poolt kõik, et nii projekteerijad kui klaasimeistrid annaksid praegu endast parima. Reedeks, 11.juuliks peavad projekteerijad esitama nõutud muudatustega projektlahendused ja praegu on meie esindaja Tsehhi klaasivabrikus klaasplokkide valmistamise ettevalmistustöid jälgimas. Lähiajal on kavandatud ka Vabadussõja võidusambale nurgakivi panek,” lausus Reivik.