Kinnisvaraarendaja Ober Haus tahab ehitada Rannamõisa tee 9c ja 10 kruntidele eramute vahele uue, 2–4-korruselistest majadest koosneva korterelamurajooni, kirjutab Eesti Päevaleht.

Tegu on Haabersti suurima plaanitava kortermajarajooniga, mis hõlmab 16,8 hektarit ning kuhu on plaanis rajada 54 kortermaja. Samas on tegu peatselt neljarealiseks laiendatava maantee äärse kohaga, kus eramuehitus ei ole atraktiivne.

Umbes 30 kolmapäeval Haabersti valitsuse väiksesse istungisaali kogunenud, peamiselt vanema põlvkonna elanikku olid emotsionaalsed ja selgelt arendaja vastu meelestatud.

„Tulenevalt Haabersti linnaosavalitsuse tungivast soovist oleme niigi vähendanud Printsu tee ääres korruselisust kolmelt kahele ja poolele ning Vana-Rannamõisa tee ääres kolmelt kahele,” ütles arendaja Ober Hausi tegevdirektor Hindrek Leppsalu.

Elanike arvates on aga tegemist kosmeetilise parandusega.

Haabersti vanema Taavi Rõivase sõnul on põhiprobleemiks liiklus, kuid arendaja aitab siin omalt poolt kaasa. “Linn peab selle tee ehitama neljarealiseks. Arendaja ehitab oma raha ees välja Vana-Rannamõisa tee ja Rannamõisa tee ristmiku fooriristmikuks. Praegu on seal maha keeramine ikka masendav. Samuti ka Rannamõisa tee ja Printsu tee ristmiku,” rääkis Rõivas.

Pärast pikki vaidlusi võttis sõna Haabersti halduskogu ja linnavolikogu liige Jaak Vihmand. Ilmsete diplomaadioskustega Vihmand sundis vaevata kõik vaikima.

”Mina arvan, et praegu pole õiget lahendust. Ettepanek võiks olla, et kompromissina võiks Rannamõisa tee äärde neljakorruselised jääda. Aga mujal võtaks arendaja ühe korruse maha.” See võtab elanike soovi päris hästi kokku.

Arendaja sellega ei nõustu ja vaidlused jätkuvad. Linnaosavalitsus on raskes seisus: tahaks olla elanikele meele järgi ja tahaks uusi elanikke ja arendamist. Planeeringut ja proteste hakkavad vaagima maavanem ja hiljem linnavolikogu.