Linda Eichleri sõnul ei piisa seisakust üle saamiseks ainult Reformierakonna nurkamängimisest, vaid sisulisi muudatusi ministriportfellides peavad tegema ka sotsiaaldemokraadid ja IRL. “Uus valitsus võiks võimuiha asemel tahta päriselt Eesti majandus käima lükata, mitte üksnes positsioone ümber mängida. Poliitikate muutmiseks on vaja uusi inimesi, mitte neid ministreid, kes on viimased aastad seisakuvalitsuses ideedepuudust kaasviljelenud,” ütles Eichler.

Majandusminister peab olema erasektoris karastunud. “Äärmiselt oluline on määrata majandusele uue hoo andmist koordineerima tugeva erasektori taustaga inimene, kelleks minu arvates on kõige sobilikum Tõnis Palts. Palts on võimeline aru saama ettevõtjate murekohtadest, mõistab majanduse toimemehhanisme ning suudab leida probleemidele tõhusaid lahendusi,” leidis Eichler.

“IRL-il on praegu ajalooline võimalus võtta majanduse juhtimine riigis enda kätte, kuna teistel loodava koalitsiooni erakondadel on pink selles valdkonnas tühi. Ebareaalne on loota aga, et majanduse tõmbab käima karjääripoliitik, kellel puuduvad kogemused ja arusaamine majanduse toimimisest. Seetõttu loodan, et IRL ei astu siin järjekordselt ämbrisse, “ lisas Eichler.