"Personaliga seotud otsused peame me selgelt tegema lähtuvalt sellest, mis on Eesti suusatamise tulevikule parim," rääkis Liive BNS-ile. "Treeneri osas peame lähtuma sellest, mis on parim praegu treenivatele sportlastele."

Liive kinnitas, et talle teadaolevalt täna treenivate tippsportlaste jaoks on Mati Alaver see mees, kes suudab neid kõrgetele kohtadele viia. "Seda me muidugi täpsustame veel sportlastega suheldes üle," lubas Liive.

Lisaks sportlastele on Liive hinnangul tähtis ka sponsorite ja avalikkuse seisukoht. "Paari suurema sponsori suuline kinnitus on mul olemas. Nad on tulnud suusasporti toetama sellepärast, et meil on olnud nii tõsine treener nagu Mati Alaver."

Kuigi avalikkuse arvamus on Liive sõnul oluline, ei saa see siiski olla peatreeneri küsimuses määrav. "Kui sportlastele ja sponsoritele Mati Alaver sobib ja see on see, mis aitab meid Sotši olümpial medalitele, siis olen vajadusel valmis olema ka ebapopulaarne. Kuni see vaidlus ei ole lõppenud, olen valmis Alaveri toetama," rääkis Liive. "Ühe juhtkirja pärast, kus nõutakse Mati vallandamist, mina küll seda otsust ei tee."

Ka Mati Alaveril endal on Liive kinnitusel oma sõna öelda. "Kui kellegil on sellises olukorras tööd teha võimatu, siis peame vaatama edasi. Kui tema ei tee, siis tekib küsimus, kes teeb."

Liive sõnul kaalub suusaliidu juhatus praegu, millise meeskonnaga on mõistlik edasi minna. "Otsuse me kindlasti teeme, aga me teeme selle rahulikult ja kaalutletult võttes arvesse Eesti suusatamise tulevikku." Juhatuse otsus on Liive sõnul siiski pigem nädalate kui kuude küsimus.

FIS-i dopingupaneel jättis sel nädalal rahuldamata suusataja Andrus Veerpalu kaebuse positiivse dopinguproovi kohta ja määras sportlasele kolmeaastase võistluskeelu, Veerpalu kavatseb otsuse vaidlustada rahvusvahelises spordiarbitraažis.