"Olen tulnud poliitikasse sellepärast, et tegeleda valdkondadega, mis on olulised väga paljudele noortele. Riik peab hakkama pingutama selle nimel, et välismaale õppima ja töötama läinud Eesti noored hakkaksid tahtma kogutud pagasiga siia tagasi tulla, et noored näeksid Eestis töötamises potentsiaali ja et neid kodumaal väärtustataks," ütles Liina Vahter sotside pressiesindaja teatel.

"Minu teine südameasi on Eestile omane koolirõõmutus. Olles ise õppinud Taanis, olen ma näinud seda, kuidas häid õpitulemusi saavutades on seejuures võimalik olla õnnelik ja stressivaba õpilane," lisas Vahter.

Oma noorust ja vähest elukogemust lubab Vahter kompenseerida pühendumusega. "Olen tõestanud, et suudan lühikese ajaga väga palju areneda ja õppida," ütles Vahter.

"Mul on hea meel Liina kodanikujulguse üle, sest teatavasti on Eestis kombeks poliitikasse astunud kultuuriinimene kohe idioodiks tembeldada. Poliitika on meie kõigi asi, mitte ainult kutseliste poliitikute mängumaa. Ainult isiklikult panustades on võimalik midagi muuta. Kui sa tunned nagu Hamlet, et riigis on miskit mäda, siis tulebki tegutseda," ütles Sotsiaaldemokraatliku Erakonna aseesimees Indrek Saar.

Liina Vahter on aastatel 2005-2006 õppinud Taanis Kopenhageni avatud gümnaasiumis, olnud Türi gümnaasiumi õpilasesinduse president aastatel 2006-2007 ning osalenud aktiivselt Õpilasesinduste Liidu töös.