Varahommikul enne kella kuut olid suuremad riigimaanteed vaatamata lume- ja libedusetõrjele lumised, lagedatel kohtadel kohati jäised ja libedad.

Kinnisõidetud lund on sõidujälgede ja radade vahel. Lumiste, kohati pinnatuisust kitsendatud teeoludega tuleb arvestada nii põhi- kui ka kõrvalmaanteedel. Väiksematel teedel võib esineda pinnatuisust läbimatuid või raskelt läbitavaid lõike. Ülimalt keeruliseks on liiklus muutunud Võru maakonnas.Päästeamet hoiatab teele langenud puude eest, millele otsa sõitmise vältimiseks tuleb olla tähelepanelik ja sõita aeglasemalt.

Põlvamaal, Võrumaal ja Valgamaal on päästjad öö jooksul aidanud liikuma mitmeid rekkaid ja sõiduautosid, mis on lumme kinni jäänud.

Varahommikul said Lõuna-Eestis ka mõned sõiduautod kannatada, kui nad teele langenud puudele otsa sõitsid. Neljapäeva õhtust reede varahommikul on vaja läinud päästjate abi kokku 18 korral.

Inimesed on hakanud pärast kella 6 hommikul tööle liikuma ja päästjad saavad läbi Häirekeskuse järjest teateid teele langenud puudest.

Ohutuks liiklemiseks talvistes oludes:

1. Varu aega — seda kulub rohkem nii auto puhastamiseks enne sõidu alustamist kui kindlasti ka teekonna läbimiseks, sest maksimaalkiirusega sõita ei saa.

2. Tutvu eelnevalt teeoludega  — varu teeinfot www.mnt.ee.

3. Hoia liigeldes suuremat pikivahet ja hoidu järskudest manöövritest.

4. Arvesta kaasliiklejatega ja hinda olukorda ristmikel ja ülekäiguradadel, ka kiirendus- ja aeglustusradadel võib olla libe. Peateega ristumisele lähenedes hakka aegsasti vähendama kiirust.

5. Ole tähelepanelik jalakäijate ja teiste liiklejate suhtes.

6. Arvesta nähtavusega — seisvast autost väljudes veendu ohutuses.

Pikemale sõidule mine täispaagiga, laetud telefoniga ja ära unusta sobivat riietust, millega võiks minna ka autost välja. Autos peaks olema taskulamp, lumelabidas, kindlasti hari, jääkaabits ja ohutusvest.

Pea alati meeles, et suurim lubatud sõidukiirus ei ole kohustuslik — eriti kehvade tee- ja ilmaolude korral!

Hea lugeja, kui oled eile õhtul või täna hommikul lume ja tuisu tõttu hädas või sul on pilte, mida teistega jagada, siis palun saada nii muljed kui pildid aadressil rahvahaal@delfi.ee.