Veteranipäeva tähistamist alustati Liibanonis eile piduliku rivistusega, millel osales ka Liibanonis Eesti üksust inspekteeriv kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terras. Pärast rivistust esinesid Eesti, Soome ja Iiri kaitseväelastele ansambel Riff ja Comedy Estonia koomikud.

"Välisoperatsioonil tunneb eriti vahetult kui oluline on kaitseväe, koduste ja laiema Eesti avalikkuse toetus meie kaitseväelastele. Oleme kõigile toetuse eest tänulikud," ütles kaitseväe Liibanoni kontingendi ülem major Kalle Kõlli.

Osaks veteranipäeva tähistamiseks oli ka reedel peetud heategevuslik paintballi võistlus, kus osalesid mitme riigi võistkonnad. Saadud tulu eest soetavad Liibanonis teenivad Eesti kaitseväelased Haapsalu promenaadile Eesti sõdurile pühendatud pingi.

Koos UNIFIL operatsioonil teenivate kaitseväelastega osalesid veteranipäeva tähistamisel ka ÜRO vaatlusmissioonil UNTSO teenivad eestlased.

ÜRO rahuvalvemissioonil UNIFIL teenib ligi 40 Eesti kaitseväelast, kellest suurema osa moodustab rühmasuurune üksus, mis on komplekteeritud peamiselt Scoutspataljoni B-kompanii baasil. Eesti jalaväerühm on osa Soome-Iiri pataljonist.