"Pantvangid on vabad. Läbirääkimised on läbi, ning pantvangid liiguvad Beirutisse. Kohe saame täpsema info," teatas Rabih Haber, väljaande Lebonan Forces peatoimetaja Delfile.

Eesti välisministeerium kinnitas, et täna varahommikul vabastati Eesti, Liibanoni ja teiste partnerite koostöö tulemusel Liibanonis röövitud seitse Eesti kodanikku. "Oleme vabastatud kaasmaalased toimetanud Prantsusmaa suursaatkonda Beirutis. Nende tervislik seisund on hea," teatas ministeerium.

"Informeeritud allikad teatasid meile, et käimas on intensiivsed pingutused, et täna vabastada 7 röövitud eestlast," kirjutas Naharnet täna hommikul.

Sama infot kordasid ka teised Liibanoni meediakanalid. Väidetavalt toimus vabastamine Bekaa orus, kus nad ka rööviti.

Liibanoni televisiooni teatel on mehed hea tervise juures. Röövijate nõudmine oli, et vabastamise juures poleks julgeolekujõudude esindajaid.

Ühe allika andmetel käisid Zahle linnas röövijatega läbirääkimised. Zahle linna olevat sõitnud ka Prantsuse ametlik delegatsioon.

Välisminister Urmas Paet lausus täna kell 9.35 Delfile, et operatsioon veel käib ja ta ei saa rohkem kommenteerida.

Kurjategijad röövisid seitse jalgratastel matkanud eestlast 23. märtsil õhtul Liibanonis Bekaa oru idaosas vahetult pärast seda, kui nad olid üle piiri Süüriast Liibanoni jõudnud. Numbrimärkideta musta Mercedese sõiduauto ja kahe valge mikrobussiga sõitnud kurjategijad röövisid jalgratturid põllumajandusliku Bekaa piirkonna halduskeskuse Zahlé tööstuspiirkonnas. Röövlid sundisid jalgratturid sõidukitesse ja sõitsid Kfar Zabadi asula suunas minema. Röövitute jalgrattad ja isiklikud asjad jäid sündmuspaika.