"Me ei pea seda inimrööviks," ütles saatkonna asejuht Hans Peter van der Woude täna ajalehele The Daily Star. Ta kinnitas aga, et röövitud viidi päevasel ajal vastu nende tahtmist Süüriasse.

Tema sõnul peeti kaks inimest kinni 24. mail diplomaatilist numbrimärki kandvas autos Baalbeki linnast põhja pool oleval avalikul teel. Kinnivõtjateks olid kohalikud inimesed, kes diplomaatide isikuid kindlaks ei teinud ja diplomaadid viidi seejärel Süüria võimude juurde Damaskusesse.

"Süüria võimud märkasid, et nad viidi mitteametlikus piiripunktis üle piiri," märkis Woude ja lisas, et röövijatel paluti diplomaadid samal päeval Liibanoni tagasi viia.

Diplomaatide nimesid pole avalikustatud. Al-Markazia uudisteagentuur on teatanud, et Süüriasse viidi Hollandi kaitseatašee, kes vabastati peale ta isiku tuvastamist.

Julgeolekuallikad kinnitasid The Daily Starile kaitseatašee lühikest röövimist. Kaitseatašee nimi olevat Paul Flos.

Kaitseatašee teatas oma lühikesest röövimisest saatkonda. Holland informeeris vahejuhtumist teisi Euroopa valitsusi, mis avaldasid oma kontaktide kaudu Liibanoni võimudele tugevat survet, et välismaalaste röövimine lõppeks.