"Peamine mu jaoks on põhimõtteline muutus poliitikas üldiselt - poliitikutelt ei oodata enam argumente ega seisukohti, vaid meelelahutuslikku jõukatsumist. Sellise eredusega näeb seda isegi ameerikalikus kapmpaanias vist esimest korda. Aga reaalsus on tagaplaanil ning näilisus ainus asi väga mitmes riigis, oli Brexiti kampaanias. Ka Eestis ju ei tea keegi peaministripretendendi ühtki argumenteeritud mõttekäiku, ent siiski lustitakse etenduse peale," kommenteers Ligi.

"Siiski on mu esimene väide, et Trumpi kampaania ei ütle midagi tema tulevase välispoliitika kohta. Teine on, et presidendil on taustal ootel tugev nõunike kompetents ja Kongress, mis on alati aidanud USA välispoliitika stabiilse hoida," lisas Ligi.

"Suletuse tendentsid on aga tegelikult mõlemas parteis ja me pidime seda arvestama ennegi. USA on meile strateegilise paretnerina asendamatu ja domineeriv riik ka NATO, seepärast on oluline, et tendents ei saa olema ohtlikult tugev ega kaasne ülemääraseid kompromisse ebademokraatiatega. Samad kartused varem pole realiseerunud, mispärast usume, et meie koostöös tagasilööki ei tule, samuti peaks Euroopa oma julgeolekusse rohkem panustama mitte ainult Trumpi, vaid ka meie arvates," teatas Ligi.