"Põhiseadus ei keela kahjuks tasuta jagamise teemalisi rahvaküsitlusi, kuigi keelab maksude ja eelarve teemal. Taoline küsitlus on küüniline viis maksude ja eelarve teemal siiski küsida, sest tasuta asju ei ole, need makstakse kinni millegi muu arvel, olgu need kõrgemad maksud, saamata jäävad sotsiaalteenused või näiteks teedesse ja lasteasutustesse tegemata investeeringud," ütles rahandusminister Delfile.

"Ühistransporti tasub kindlasti küll subsideerida, aga seda Tallinn juba teeb, jagades sõiduvõimalust kas päris ilma rahata, soodushinnaga või üldisemalt toetatuna. Uus tasuta jagamine lööb eelarvesse augu subsideerimist kõige vähem vajavate reisijate kasuks, ent seegi kasu on näiline ja lühiajaline: tulemus on jätkusuutmatu ja ühistranspordi allakäik."

"Me näeme edaspidi hõredamat graafikut, kehvemaid sõiduvahendeid ja auklikumaid teid kui see oleks muidu, ja palju liikuvaid soojakuid seltskondadele, kellega korralik inimene ei sooviks peavarju jagada," aimas Ligi.

"Riigi poolt oleme ilmselt teinud ka ühe lühinägeliku otsuse, mida Tallinn kuritarvitab, mitte ei tunnusta: trammidele antav 45 miljonit eurot jagatakse nüüd edasi kui linnavalitsuse, partei ja isiklikult Savisaare heategu," nentis ta ja lisas, et tasuta andmise korral ei saa seegi investeering püsiv olla, vaid kulub ajaga lihtsalt ära.