"Puhastustuli vahendina ei aegu. Sellega on hävitatud nakatunud raipeid ja vammi täis maju. Sina, Kalle, jääd oma jutuga suuruselt kahe vahele," kirjutab Ligi oma blogis.

"Põlemine aitab, kui sa ei suuda pool sajandit järjest ärgata ega uinuda mõtteta riigikogu alandamisest," jätkab reformierakondlane. "Kui sa ei armasta oma riiki, vaid teda teotada, kui kogu Eesti poliitika on sulle pohhui, nahhui ja kärbatanud pabul, kui kõik su mõtteteed viivad lõpuks riigikogu palkadeni. Lahus institutsioonidest ja nende inimestest ei saa ju tunda päristundeid riigist endast."

"Selles pole midagi isiklikku, Kalle, selles on vaid ühiskondlik vastutus. Minul on sulle ütlemisest vaid kaotada, ma tean," nendib Ligi. "Probleem pole ju ammu enam vaid sinus, vaid selles, et sa nakkad. Tuhanded lehelugejad ja raadiokuulajad saavad sinust külge vihkamist ja arvamust, mida eriti selgelt väljendasid pühapäeval: poliitikud teevad seadusi selleks, et varastada ja ahnitseda. Seda pidid kuulama inimesed, kelle hulka kuuluvad vähemasti poliitikute omaksed, kui just mitte nad isegi. Ja juurde juttu, et põhimõttelised vaidlused on vaid PR-trikk, et lubadused on elu edenemisega olemuslikus vastuolus omakasu asi."

"Aga elades kesk kõiki pingeid eelarve, maksude, kärpimiste, palkade pärast, olles eile õhtuni taas lootusetu valitsuse püsimise pärast, viies seda iga päev endaga koju ja kõikjale mujale kaasa, ei saa ma ka su jutte, kuidas tüli on tühjast ja PR, paremaks hinnata kui vargus. Oma pahatahtlikkuse ja teadatahtmatusega varastad sa inimestelt hingi, mainet ja rahagi," leiab Ligi, kes enda sõnul lootis, et riigikogu esimees Ene Ergma esitab Muuli pühapäevaste sõnade peale kaebuse pressinõukokku.

"Niisiis, Kalle, soovitan sulle stardipaketti. Eesti riigile kaasa põlemine aitaks süveneda ja mõelda ja austadagi vahest. Vaikida kasvõi," ütleb Ligi sissekande lõpetuseks.

Kalle Muuli tegi Raadio 2 saates "Olukorrast riigis" ettepaneku saata riigikogu liikmed suvel üheks kuuks palgata puhkusele, et seeläbi samuti avalikus sektoris kulusid kokku tõmmata ja pakkuda poliitikutele isiklikku võimalust kärpimisest osa saada. Muuli hinnangul on riigikogulased oma puhkuse ära kaotanud selleks, et nad tööl olles saaksid kasutada kuluhüvitisi. "Et nad saaksid ka suvel varastada seda raha bensiini, väikese pitsa ja ma ei ta mis asjade jaoks,» rääkis Muuli.